Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2018 08:44 - Идентифицираха 25 наемника от ЧВК „Вагнер” – в служба на Кремъл от Донбас до Сирия
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 751 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 23.02.2018 08:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Много от наемниците са получили ведомствени награди, подписани лично от Владимир Путин  

image

Идентифицираните наемници

22FEB2018  

Доброволците от международната разследваща общност  InformNapalm, заедно с екипа на проекта «Ихтамнет_м0209» и активистите от Ukrainian Cyber Alliance проведоха комплексно разследване по идентифицирането на бойците от ЧВК, които влизат (или са влизали) в състава на танковите екипажи. На този етап разследващите екипи публикуват личните данни на 26 наемника (25 танкиста + 1 началник на служба ГСМ). Още не сма установили конкретно кои са взели участие в боевете край Дейр ез-Зор в Сирия, но някои от тях са получили ведомствени награди, подписани лично от президента на Русия  за бойните действия в Донбас, в това число и за танковите боеве край Луганското летище.

Преди две седмици Пентагонът разпространи видео с унищожаването на танк Т-72 близо до сирийския град Дейр ез-Зор, заснето на 7 февруари. В медиите се появиха подробности за гибелта на голяма група бойци от състава на руската частна военна компания (ЧВК) „Вагнер“. Възможно е сред тях да са част от идентифицираните бойци.

Разследващите екипи обясняват, че вагнеровците са добре инструктирани и оставят доста по-малко следи в социалните мрежи, за разлика от други контрактници и офицери от МО на РФ. 

Ето и списъкът на идентифицираните наемници: Артем Сергеевич Чабанов, Юрий Юриевич Скицан, Рушат Раисович Дашкин, Семен Анатолиевич Конограй,  Валерий Василиевич Столбцов,  Андрей Владимирович Гореславец, Владимир Андреевич Гореславец, Роберт Петрович Тарпаков,  Алексей Валентинович Сапунов, Егор Владимирович Светкин, Ринат Зинурович Шакиров, Мурат Хайдарович Есалиев, Николай Виталиевич Кошатко, Святослав Викторович Зинченко, Владимир Владимирович Титов, Богдан Сергеевич Потинга, Владимир Валериевич Желяско, Андрей Петрович Чемирис, Алексей Сергеевич Янинов, Владимир Сергеевич Машков, Дмитрий Павлович Авдиенко, Михаил Генадиевич Плахов, Пьотр Александрович Коряга, Виталий Анатолиевич Гуриев, Братята-близнаци Кирил Викторович Жданов и Сергей Викторович Жданов.

След проведените разследвания няма съмнение, че Кремъл използва ЧВК «Вагнер» като елемент от хибридната война на Руската федерация в Украйна, Сирия, а е възможно в близко бъдеще и на Балканите. Под прикритието на ЧВК са събрани международни наемници, но в основата на тази структура са пенсионирани руски военнослужещи, които стриктно изпълняват заповедите на руското командване. Подготовката им преминава на базата на 10-а отделна бригада от специалните части на ГРУ на РФ и те получават ведомствени награди, подписани лично от Владимир Путин. Вагнеровците осигуряваха прикритието на редовните подразделения на руската армия в боевете за Дебалцево и Луганското летище, и изпълняваха най-различни особени поръчения в Донбас. В спектъра на техните задачи влиза и отстраняването на полевите командири на проруските екстремисти, които проявяват самодейност. Те получават тежко въоръжение и техника направо от складовете на Министерството на отбраната на РФ. От понятието «кадрови военнослужещ в РФ» ги отличава само формулировката в договора им и размера на сумите, които получават, както и това, че на Москва й е по-лесно да се откаже от тях.
http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/identifitsiraha-25-naemnika-ot-chvk-vagner-v-sluzhba-na-kremal-ot-donbas-do-siriya




Гласувай:
2



1. ok3223 - И какво
23.02.2018 09:48
колко узе за тези нескопосани лъжи ...
Плитък си байно плитък, а лъжите малоумни.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1059694
Постинги: 784
Коментари: 1354
Гласове: 1752
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031